Βιβλιοκριτικές για το «Και Χιλιάδες Τίτλοι»

5:34 μ.μ. TitloiPanathinaikou 0 CommentsΑκολουθούν κριτικές παλαιμάχων και εν ενεργεία αθλητών, προπονητών και στελεχών του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και δημοσιογράφων αλλά και απλών φιλάθλων, για το βιβλίο Και Χιλιάδες Τίτλοι.

Παλαίμαχοι αθλητές 

Πέτρος Πομώνης (κολύμβηση - πόλο)
Θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές - ερευνητές για την, ύστερα από επίπονες και πολύχρονες ερευνητικές προσπάθειες, έκδοση του Α΄ Τόμου της Παναθηναϊκής Εγκυκλοπαίδειας με τίτλο «Και Χιλιάδες Τίτλοι». 

Ένας πολύτιμος θησαυρός! Μια τεράστια συνεισφορά στην μεγάλη Παναθηναϊκή Ιστορία!

Χίλιοι τετρακόσιοι ενενήντα (1.490) είναι οι επίσημοι ομαδικοί τίτλοι που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος στα αθλήματα που καλλιέργησε από το 1908 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.

Ένας φόρος τιμής σε όλους εκείνους τους άξιους αθλητές και αθλήτριες του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου που φόρεσαν το τριφύλι στο στήθος, έβαλαν ένα λιθαράκι στην τεράστια Παναθηναϊκή Ιστορία, σήκωσαν κούπες και σήμερα πολλοί από αυτούς, δεν βρίσκονται πια στη ζωή.
Σας ευχαριστούμε ...


* Ο Πέτρος Πομόνης υπήρξε κολυμβητής και πολίστας του Παναθηναϊκού από το 1966 έως το 1980. Πρωταθλητής Ελλάδας (ομαδικό) με τα χρώματα του Τριφυλλιού στην κολύμβηση το 1966 και το 1968. 

Μαίρη Λομβάρδου (κολύμβηση)

Συγχαρητήρια στους συντελεστές του υπέροχου αυτού βιβλίου. Ηταν ώρα να γραφεί η ιστορία του ένδοξου ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ μας! Και γράφτηκε με τον καλύτερο τρόπο. 

* Η Μαίρη Λομβάρδου είναι μία από τις κορυφαίες κολυμβήτριες στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Κάτοχος δεκάδων ατομικών μεταλλίων, πανελλήνιων ομαδικών πρωταθλημάτων τις χρονιές 1964, 1965, 1966 και 1968 και ρέκορντγούμαν  σε επτά διαφορετικά αγωνίσματα. Το 2008 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών και Αθλητριών του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, του οποίου υπήρξε πρώτη πρόεδρος. 

Γιάννης Αϊδινιώτης (πυγμαχία)
 Η απάντηση μας σε αυτούς που νομίζουν οτι ειναι κάτι... Γιατι εμείς είμαστε εδώ και γράφουμε ιστορία για τον ενδοξότερο σύλλογο της χώρας. Ειμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε ένα μικρό κομματάκι!
* Ο Γιάννης Αϊδινιώτης τίμησε τα χρώματα του Παναθηναϊκού από τα μέσα του '70 μέχρι και τα μέσα του '80. Πανηγύρισε πολλές ατομικές και ομαδικές επιτυχίες. Σήμερα είναι προπονητής και υπεύθυνος του τμήματος πυγμαχίας του Ομίλου.


Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Oι Παλαίμαχοι Αθλητές, Πρωταθλητές του Παναθηναϊκού Α.Ο. όλων των αθλημάτων, γνωρίζοντας την Ιστορία μας, αναγνωρίζουν ότι είναι μία Έγκυρη, Αξιόλογη καταγραφή των τίτλων, των Πρωταθλημάτων, των αθλημάτων του Π.Α.Ο. που αναδεικνύει την ιστορική πραγματικότητα και το μέγεθος του Πρώτου Συλλόγου της χώρας.

Είναι υπό την Αιγίδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ Α.Ο. και είναι η επίπονη εργασία των αθλητικών ερευνητών: Ανδρέα Οικονόμου, Αριστοτέλη Μπενόγλου, Παναγιώτη Αλαφάκη, Νίκου Πετρόπουλου, Γιώργου Κοκόη και Αγγελου Σκλαβουνάκη.

«Ένας (και πλέον) αιώνας και πρωτοποριών. Δέκα χρόνια έρευνας σε 88 ιδιωτικές και δημόσιες αρχειακές συλλογές. 1.100 σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα. 472 καταπράσινες σελίδες και… Χιλιάδες Τίτλοι». 

Τους αξίζουν το ολιγότερο συγχαρητήρια και Το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! της Παναθηναϊκής Οικογένειας.

 Εν ενεργεία Aθλητές - Προπονητές - Έφοροι 
των τμημάτων του Παναθηναϊκού Α.Ο.

☘ Δημήτρης Ρήγας - αρχηγός τμήματος στίβου του Παναθηναϊκού
Σίγουρα δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο δώρο για τα γενέθλια μου! 

Είμαι συγκινημένος που αυτή η Παναθηναϊκή Εγκυκλοπαίδεια βρίσκεται στην βιβλιοθήκη μου!
Μια υπερπαραγωγή κανονική, που γράφτηκε από ανήσυχα πνεύματα για «όλους» τους πιστούς φίλους αυτού του τεράστιου συλλόγου.....

Μιας και η κυκλοφορία του συνέπεσε με τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, τι καλύτερο να το χαρίσετε σε αγαπημένα σας πρόσωπα πού έχουν την ίδια αγάπη και τρέλα, για τον σύλλογο μεγάλο, με εσάς....;
Ακόμα το σκέφτεστε;

Πολλά συγχαρητήρια στους συγγραφείς αυτού του έπους - βιβλίου για τις ατέλειωτες εργατοώρες που σπατάλησαν για να το έχουμε σήμερα στα χέρια μας....

Ειλικρινά σας ευχαριστούμε πολύ!

☘ Νίκος Κοκκινάκης αρχηγός και αθλητής του τμήματος σκοποβολής του Παναθηναϊκού
Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό το θησαυρό! Έξι ανήσυχοι Παναθηναϊκοί αλλάζουν την ιστορία μία για πάντα. Οφείλουμε ΟΛΟΙ να το αγοράσουμε και να το δωρίσουμε στους γύρω μας. Πρέπει να το έχουμε ΟΛΟΙ στις βιβλιοθήκες μας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!

Το τμήμα σκοποβολής του Παναθηναϊκού Α.Ο. είναι το 2ο ερασιτεχνικό τμήμα όλου του Ομίλου με τους περισσότερους πανελλήνιους τίτλους (137) μετά τον Στίβο. Και ας μην ξεχνάμε τα 11-12 χρόνια απραγίας. Είμαστε πλεον εδώ, για να συνεχίσουμε την τεράστια κληρονομία του Αραβοσιτα, του Βηχου και όλων όσων ακολούθησαν...

Σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε!

Νίκος Λέων - αρχηγός και αθλητής του τμήματος πάλης του Παναθηναϊκού

Τα συγχαρητήρια μου για ένα καταπληκτικό βιβλίο και τον θαυμασμό μου για την ιστορική αποκατάσταση της Ιστορίας του τμήματος Πάλης. Έχετε κάνει πραγματικά ιστορική και εμπεριστατωμένη έρευνα. Μπράβο σας. Φοβερό βιβλίο.

Ανακοίνωση του τμήματος πάλης

Καλά Χριστούγεννα σε όλους, Με Χιλιάδες Τίτλους. Τα συγχαρητήρια του τμήματος μας στους συγγραφείς του βιβλίου για την αποδεδειγμένη ιστορική έρευνα και για την αποκατάσταση της αλήθειας του τμήματος. Διαβάστε το όλοι για να καταλάβετε τι εννοούμε.

Λουκάς Σκρέκης - αρχηγός και αθλητής του τμήματος ποδηλασίας του Παναθηναϊκού
Το βιβλίο "ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΙΤΛΟΙ", που έχω εδώ και μια εβδομάδα στα χέρια μου, πέρα από όλα τα άλλα σε βάζει και στο κλίμα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Σου δίνει μια γεύση από έναν Παναθηναϊκό δυστυχώς άγνωστο στον περισσότερο κόσμο από αυτόν που θεωρητικά τον στηρίζει. 

Η παρακαταθήκη που αφήνει αυτό το βιβλίο είναι νομίζω αυτή. Η πραγματική εικόνα, η συνολική, αυτή που χωρίς να αποσυνδέεται από τα δυο λαοφιλή αθλήματα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ είναι εντελώς διαφορετική από την εικόνα που έχει κάποιος που παρακολουθεί στενά μόνο τον ποδοσφαιρικό και μπασκετικό Παναθηναϊκό. Αυτή την εικόνα ούτε που τη γνώριζα πριν γίνω αθλητής του Παναθηναϊκού. Έπαιρνα αραιά και που απλά μια οσμή κάθε φορά που πέρναγα από το γήπεδο για άσχετο λόγο και τύχαινε να βλέπω κάποιο παιδάκι ακαδημίας με πράσινες φόρμες, αλλά ως εκεί. Καταλάβαινα ότι κάτι συμβαίνει σχετικό με τον σύλλογο στο "Απόστολος Νικολαίδης" και μέρες όπως η Δευτέρα ή η Παρασκευή, αλλά δεν καταλάβαινα τι. 

Όταν έγινα αθλητής του Παναθηναϊκού, ένας άγνωστος ως τότε κόσμος, ένας κόσμος γεμάτος σφυγμό, άρχισε ξαφνικά να αποκαλύπτεται. Συνειδητοποίησα ότι αυτό που είχα στο μυαλό μου ως τότε για τον Παναθηναϊκό αδικούσε τον πραγματικό Παναθηναϊκό και τον προορισμό του ως παναθλητικού σωματείου. Αδικούσε την εικόνα της οποίας μάρτυρας θα γινόμουν κάποια χρόνια αργότερα, στην κοπή πίτας του 15' (αν δεν κάνω λάθος), που ο Τάφος του Ινδού ήταν γεμάτος με αθλητές όλων των τμημάτων. Σκοπευτές, τοξοβόλοι, κολυμβητές, πυγμάχοι, αρσιβαρίστες, παλαιστές, ποδηλάτες, δρομείς κι όλων των λογιών οι αθλητές κι οι αθλήτριες, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι μαζί, ο ένας πλάι στον άλλον. Άνθρωποι με διαφορετικό σωματότυπο και διαφορετική κατανομή μυικής μάζας αλλά με ένα κοινό στοιχείο: την πράσινη φόρμα με το τριφύλλι. Αυτόν τον κόσμο κατορθώνει να τον ορθώσει μπροστά στα μάτια του αναγνώστη αυτό το βιβλίο με το σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό του.

Σε μια εποχή που πολλοί "ζορίζονται" με την κάμψη του ποδοσφαίρου και την ανομβρία στο μπάσκετ και κάτι μέρες σαν κι αυτές που πάει να καλλιεργηθεί ο διχασμός επιβάλλεται να διαβαστεί. Θα αλλάξει ο τρόπος που βλέπει κάποιος τον Παναθηναϊκό. Θα κατανοήσει όσα δεν ήξερε και τους λόγους που τον κάνουν "μεγάλο και τρανό".

Μάκης Κουτσονικόλας - αρχηγός ακαδημίας μπάσκετ του Παναθηναϊκού
Ιδιαίτερη αναφορά με φωτογραφικό υλικό από επίσημα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει και η ακαδημία μας στο βιβλίο «Και Χιλιάδες Τίτλοι» που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες ! 

1.100 σπάνιες φωτογραφίες και ντοκουμέντα. 472 καταπράσινες σελίδες...  Και Χιλιάδες Τίτλοι!
Το βιβλίο που αλλάζει το χάρτη της ιστορίας του Μεγάλου Συλλόγου βρίσκεται πλέον στα χέρια σας!
Ιδανικό δώρο για τις γιορτές, σε μειωμένη τιμή για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

0 σχόλια: